17 Temmuz 2012 Salı

Umutsuz Değiliz!



Son zamanlarda yoğun bir gündem var, Gerçi Türkiye’de gündem her zaman yoğun olmuştur, her zaman bir olayı atlatamadan yeni olaylar ortaya çıkmıştır ve arada kaynayan çok konu olmuştur… Sosyal, siyasal, ekonomik değişimlerin yaşandığı ve “gelişmekte olan ülke” konumunda olan ve gerek konum gerekse her türlü potansiyelinin güçlü olması bakımından Türkiye’nin kimi süreçleri bu denli keskin yaşaması normaldir.

Şimdi içinizden bu yazımı okuyanlar içlerinden ya da beklide yanında olanlara diyorlardır “Bak işte kendi söylemiş ama ağzı olan konuşuyor, eline klavyeyi alan kendisini yazar zannediyor”. Ne yazık ki hiçbir zaman böyle bir iddiam olamadı.

Bunları yazmamın nedeni son zamanlarda “Büyükler” tarafından sürekli apolitik, ilgisiz, bilgisiz, kültürsüz olarak nitelendirilen; yine o “büyükler”in gelecekten umutsuz olmasına neden olan biz gençlerin aslında onların sandığı gibi olmadığımızı göstermektir. Ne yazık ki kendimi de içine koyduğum “Genç kitle”de de bir umutsuzluk görmek, sürekli bir isyan etme, içeriği anlamadan karşı çıkma, eleştiri hakkını hakaret edebilme hakkı sanma gibi eğilimler görmek bazen beni de umutsuzluğa sürüklüyor ama yine de her zaman demişimdir “gençlerin gelecekten ümitsiz olması kendilerinden ümidi kesmiş olmaları anlamına gelir”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder